Belgische beursgenoteerde vennootschap die investeert in zorgvastgoed

Koers van het aandeel*

 

Euronext & de BEL 20

Aedifica is sinds oktober 2006 genoteerd op Euronext Brussels (gereglementeerde markt) onder het symbool AED.

Sinds november 2019 handelt het Aedifica-aandeel op Euronext Amsterdam via een tweede notering. CEO Stefaan Gielens luidde voor deze gelegenheid de gong bij de opening van de beurshandel in Amsterdam.

Aedifica heeft in het kader van de tweede notering geen nieuwe aandelen uitgeven. Euronext Brussels blijft de referentiemarkt van de Groep en de handelsvolumes op de Belgische en Nederlandse Euronext-beurzen worden samengevoegd in de verslaglegging. Lees ons persbericht of het secondary listing summary voor meer informatie over de tweede notering op Euronext Amsterdam.

In maart 2020 werd Aedifica opgenomen in de BEL 20, de referentie-index van Euronext Brussels. De BEL 20-index is samengesteld uit de Belgische bedrijven die aan Euronext Brussels noteren met de grootste vrij verhandelbare marktkapitalisatie, waarvan het aandeel voldoende liquide is en waarvan minstens 15% van het personeel in België tewerkgesteld is.

 

                                Aedifica Listed Euronext   Aedifica BEL 20 BEL20

 

EPRA/NAREIT Index

De gewone aandelen van Aedifica worden sinds 18 maart 2013 in de FTSE EPRA/NAREIT Europe Developed index opgenomen.

EPRA ('European Public Real Estate Association') is de stem van de Europese beursgenoteerde vastgoedsector. De EPRA-indexen zijn een wereldwijde benchmark en de meest gebruikte investeringsindex voor beursgenoteerd vastgoed. De criteria om opgenomen te worden in de indexen zijn gepubliceerd op de website van EPRA.

Het hoofdstuk 'EPRA' dat in het jaarlijks financieel verslag is opgenomen, bevat aanbevelingen voor de belangrijkste indicatoren van de financiële prestatie voor beursgenoteerde vastgoedmaatschappijen. Aedifica sluit zich aan bij de tendens om de rapportering te standaardiseren met het oog op een betere kwaliteit en vergelijkbaarheid van de informatie en stelt het merendeel van de door EPRA aanbevolen indicatoren ter beschikking van de investeerders.

 EPRA

 Aedifica EPRA Gold Award

In 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019 werd aan Aedifica vijf keer op rij de 'EPRA Gold Award' uitgereikt voor haar jaarlijks financieel verslag. Aedifica blijft op die manier in de kopgroep van de Europese vennootschappen die worden geëvalueerd door EPRA.

EPRA sBPR Silver Award EPRA sBPR Silver Award In 2019 publiceerde Aedifica zijn allereerste duurzaamheidsverslag over de inspanningen die de Groep deed op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de loop van 2018. Dat verslag won de 'EPRA sBPR Silver Award' en de 'EPRA sBPR Most Improved Award'.

 

Stoxx Europe 600 Index

Sinds 23 september 2019 is Aedifica opgenomen in de Stoxx Europe 600 Index. Door de opname in deze index verankert Aedifica zich eens te meer als marktreferentie in beursgenoteerd Europees zorgvastgoed.

STOXX Ltd. is een wereldwijde indexleverancier, die een wereldwijde indexfamilie van meer dan 10.000 strikt gereguleerde en transparante indexen berekent.

 

 

* De beursgegevens op de home page worden verspreid door Symex. Deze gegevens mogen in geen geval worden gebruikt voor de uitvoering van transacties. Wij raden u aan om vóór elke verrichting uw financiële tussenpersoon te raadplegen.